Lions Club Blankenberge

Geschiedenis:

De eerste gedocumenteerde samenkomst van de club had plaats op 21 april 1972, meer dan 2 jaar voor de eigenlijke charterdag. Vijf Blankenbergse leden van Lions Club Knokke Zoute vergaderden in het intussen afgebroken Hotel Ideal op de Zeedijk, tevens het eerste clublokaal. Zo werd op 8 juni 1974 en vele vergaderingen later Lions Club Knokke de peter van een nieuwe club met 20 enthousiaste leden nl. Lions Club Blankenberge. En we werden zelf een bron voor drie nieuwe clubs in de buurt: LC Oostkamp (1989), LC Brugge Maritime (1992) en LC De Haan Permekeland (1996). Elf leden verlieten zo de club om het "lionisme" verder uit te dragen, maar toch bleef de groep verder groeien tot een hechte vriendenkring. Enkele chartermembers, na 40 jaar nog altijd lid, vertellen met plezier over clubbezoeken, charters, conventies, reizen, tentoonstellingen en wandelingen waaraan ze deelnamen. Vandaag telt de club 35 leden.

Fundraising:

Elk jaar - sinds 1992 - word in september een Oester- en Kreeftenfestival gehouden telkens met een uitverkochte zaal. Sinds 2006 wordt met sponsorgelden ook jaarlijks een stadsplan uitgegeven, verdeeld op 30.000 ex., aan inwoners en toeristen. Sinds 2013 organiseren we ook een BBQ. Onze sponsors staan op een "sponsorwall" die bij elke publieke gelegenheid wordt opgesteld.

Doelstellingen:

voor onze doelstellingen: hier klikken

Onze fanion:

Naast de clubnaam, het Lionsdistrict dat aan België internationaal werd toegewezen (MD112), het jaar van de stichting van de club (1974), het internationaal Lions embleem, de Pier van Blankenberge en drie  golven in verschillende tinten blauw die strand, zee en lucht voorstellen.