Corona

Ook onze normale werking is door de corona-crisis ernstig verstoord!

- Zo hebben wij onze fundraising avond "Lions@Casino" van 28/3 jammer genoeg moeten annuleren. Nieuwe datum om daarvoor vrij te houden: 6 maart 2021 !!

- Ook de jaarlijkse Fortenbouw wedstrijd op het strand - gepland op woensdag 27 mei - werd afgelast.

- De jaarlijkse Paasmaaltijd die we voor een 100-tal eenzamen wilden verzorgen in de Kerkewegel werd eerst verplaatst naar Pinkstermaandag 1 juni maar daarna ook definitief geschrapt.

Voor deze crisis die vooral de armsten treft is het nu wel het moment om onze financiële reserves aan te spreken:

- zo werd reeds 1000€ gestort op ons Lions Clubs International Fund (LCIF) dat wereldwijd - ook in België! - "corona-"steun verleent.

- we participeerden bij het begin van de crisis voor 1750€ in een groepsaankoop met andere Vlaamse Lions clubs, via eigen lions kanalen die tot in China lopen, in een eerste aankoop van 75.000 mondmaskers waarvan ons aandeel voor onze Blankenbergse thuisverplegers en rustoorden.

- de wekelijkse voedselbedeling hier in de Bollaard in Blankenberge door vrijwilligers van St Vincentius krijgt 2000€ steun voor de aankoop bij lokale handelaars van ontbrekende noodzakelijke producten die door de crisis niet of onvoldoende geleverd kunnen worden.

- we bezorgden het Sociaal Huis 7 laptops om digitaal leren mogelijk te maken bij hun doelgroep.

- de voedselbedeling krijgt 5000€ steun voor het wekelijks transport vanuit een nieuw depot in Oostende met vanaf nu van daaruit een aanbod van verse groenten en fruit.

- om toch onze kerst actie te kunnen verzorgen plannen we een Oester- & Kreeft verkoop op zat 14 nov: "Oester- & Kreeft at Home".