Corona

Ook onze normale werking is door de corona-crisis ernstig verstoord!

- Zo hebben wij onze fundraising avonden "Lions@Casino" van 2020 en 2021 jammer genoeg moeten annuleren. Ook een nieuwe datum in mei 2022 bleek nog te vroeg!!

- Ook de jaarlijkse Fortenbouw wedstrijden op het strand - gepland in mei 2020 en mei 2021 - werden afgelast.

- De jaarlijkse Paasmaaltijd die we voor een 100-tal eenzamen wilden verzorgen in de Kerkewegel werd eerst verplaatst naar Pinkstermaandag 2020 later naar 2021 maar daarna ook definitief geschrapt.

Voor deze crisis die vooral de armsten treft is het nu wel het moment om onze financiële reserves aan te spreken:

- zo werd reeds 1000€ gestort op ons Lions Clubs International Fund (LCIF) dat wereldwijd - ook in België! - "corona-"steun verleent.

- we participeerden bij het begin van de crisis voor 1750€ in een groepsaankoop met andere Vlaamse Lions clubs, via eigen lions kanalen die tot in China lopen, in een eerste aankoop van 75.000 mondmaskers waarvan ons aandeel voor onze Blankenbergse thuisverplegers en rustoorden.

- de wekelijkse voedselbedeling hier in de Bollaard in Blankenberge door vrijwilligers van St Vincentius krijgt 2000€ steun voor de aankoop bij lokale handelaars van ontbrekende noodzakelijke producten die door de crisis niet of onvoldoende geleverd kunnen worden.

- we bezorgden het Sociaal Huis 7 laptops om digitaal leren mogelijk te maken bij hun doelgroep.

- om toch onze kerst actie te kunnen verzorgen planden we een Oester- & Kreeft verkoop op zat 14 nov: "Oester- & Kreeft at Home".

ter vervanging van het sinterklaasfeest voor kinderen uit minder bedeelde gezinnen geven wij een 80-tal kinderen nu een verjaardagsgeschenk. Het Sociaal Huis van de stad zorgt staat borg voor het bezorgen daarvan op hun verjaardag zelf.

- vanaf februari 2022 hernemen we ons vroegere scenario voor hulpverlening en vergaderingen (en dus geen online vergaderingen meer!)